unieke plekjes in Parijs die niet toeristisch zijn
Frankrijk,  Leuke tripjes buiten België

6 Unieke plekken in Parijs die niet-toeristisch zijn

Parijs, de stad van de liefde. Hoofdstad van Frankrijk en met wel 1 miljoen inwoners ben je er nooit alleen. Maar is dat wel zo? Parijs herbergt heel wat unieke plekken waar het lekker rustig en niet toeristisch is, zelfs op een dag in de zomer. Wij trokken in augustus naar het centrum van de lichtstad met onze jongens, op zoek naar rust en een paar van die unieke plekjes in Parijs.

Waar verblijven in Parijs?

Wij kozen er deze keer voor om buiten het centrum van Parijs te verblijven. Aangezien we nogal laat beslisten om te gaan en we graag een volwaardig bed hebben voor onze pubers, was er nog weinig keuze in het centrum van de stad voor een betaalbare prijs. We kozen voor een hotel van de B&B Hotels keten op een half uurtje rijden van het centrum. We boekten zoals altijd via Hotels.com, hadden nog 2 gratis nachten via ons spaarprogramma en wisselden deze hiervoor in. Hierdoor betaalden we voor onze overnachtingen slechts 59€, niet slecht toch? 😉

Unieke plekjes in Parijs

Vlooienmarkt van Saint-Ouen

Kevin is gek van rommelmarkten en toen we lazen over de marché aux puces de Saint-Ouen (ook gekend als puces de Clignacourt), moesten we er gewoon heen! Het is de allergrootste vlooienmarkt van de wereld en kopers komen van heinde en ver om er de beste spullen te vinden voor hun eigen winkels. Een echt koopje zal je er waarschijnlijk niet kunnen doen, want de ongeveer 2000 handelaren kennen de marktprijzen heel goed en de prijzen liggen aan de hoge kant. Maar het is een bijzondere plek in Parijs die je zeker eens moet bezoeken!

De markt is open op zaterdag en zondag van 10u tot 17.30u en op maandag van 11u tot 17u.

Montmartre en de Sacré Coeur

Een rustige plek vlak bij de Sacré Coeur? Onmogelijk hoor ik je denken! Wat als ik je vertel dat er achter de Sacré Coeur op Montmartre een park is waar je enkel met de locals samen zit? Het parc Marcel-Bleustein-Blanchet is een klein nog ongekend park waar de buurtbewoners verjaardagsfeestjes vieren op zondag en een heerlijk ongedwongen sfeer hangt. Even wegvluchten van de massa op Montmartre lukt op dit unieke plekje dus heel goed!

Het park is open van 8u tot 20.30u op maandag, dinsdag en woensdag. Donderdag en vrijdag van 8u tot 19.30u en op zaterdag en zondag van 9u tot 19.30u.

Passages des panoramas

Passages des Panoramas is de oudste overdekte winkelgalerij van Parijs. Je vindt ze een beetje verstopt in het 2e arrondissement en ze verbindt de boulevard Montmartre en de rue Saint-Marc met elkaar. De galerijen zijn helemaal overkoepeld met glas en werden geopend in 1899. De houten kolommen aan de ingangen en de spiegels zijn nog origineel en getuigen uit die tijd. Je vindt er nu vooral winkeltjes en restaurantjes, maar het is een verborgen en rustig pareltje in het drukke stadscentrum van Parijs.

Geopend van 6u tot middernacht, daarna gaan de poorten op slot.

Grande mosquée de Paris

Nog zo een uniek plekje in Parijs is de grote moskee van Parijs in het 5e arrondissement. Eén van de grootste moskeeën en de oudste van Frankrijk. Aan de buitenkant zie je enkel vlakke muren en een minaret van 33 meter hoog, niets dat doet vermoeden welk een prachtig binnenplein en wat een mooie en rustige Arabische binnentuin er achter die muren zit.

De moskee is elke dag open van 9u tot 18u, behalve op vrijdag en islamitische feestdagen.
Toegangsprijs is 3€ voor volwassenen en 2€ voor kinderen. Je kan er ook een sjaal lenen om je wat te bedekken indien je te schaars gekleed bent. 😉

Coulée verte René-Dumont

Hoorde je al ooit van The High Line in New York? Wist je dat Parijs ook zo een park in de lucht heeft en dat het park uit NY geïnspireerd is op het park in Parijs?
Eén van de leukste unieke plekken van Parijs vind ik de Couléé Verte René-Dumont. Een groene promenade van 4,5km lang, aangelegd op een oude treinbedding enkele meters boven de straat. Je kan het vinden in het hart van het 12e arrondissement. Er zijn verschillende trappen om aan het park te geraken, maar wil je het helemaal afwandelen, dan moet je starten aan 1 Coulée Verte René-Dumont.
Neem een picknick mee, neem plaats op één van de vele bankjes en geniet!

Het park is open van 7u tot 21.30u op maandag, dinsdag en woensdag, de andere dagen van 7u tot 20.30u.

Cour Damoye

Dit is voor mij het meest unieke pareltje dat we vonden in Parijs. Niet zo ver van het drukke Place de la Bastille ligt het geheime steegje Cour Damoye. Verborgen tussen 2 restaurants zou je er zomaar voorbij lopen als je niet weet dat het er is. Het is één van de mooiste passages van Parijs en een echte oase van rust. Vroeger huisden er houtbewerkers, schroothandelaren en andere kunstenaars. Nu vind je er vooral winkels en werkplaatsen van jonge ondernemers. Het steegje werd in de jaren ’90 volledig gerestaureerd en heropend voor het publiek. De oude liftstellage is een mooie herinnering aan vroeger.

Opgelet, dit is een privé straatje en je krijgt enkel toegang op weekdagen van 9u tot 20u, zaterdag van 10u tot 20u en op zon- en feestdagen van 13u tot 19u.

We gaan steeds op zoek naar bijzondere plekjes, de niet toeristische platgetrapte plaatsen. In Parijs zijn er nog veel meer te vinden, maar met deze 6 unieke plekken kan je gerust een paar dagen vullen. Heb je nog vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Misschien zijn deze artikels ook interessant voor jou? Want we gingen ook op zoek naar unieke plekjes in Noord-Italië , Barcelona , de Algarve , Kreta en nog veel meer.

Ben je benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes! 😉

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *