unieke en fotogenieke plekjes in Vlaanderen
Leuke tripjes in België,  Vlaanderen

Unieke en fotogenieke plekjes in Vlaanderen

Wat wij het liefste doen is unieke en fotogenieke plekjes gaan opzoeken en vastleggen om die dan vervolgens met jullie te delen. Een wegenkaart van België, een blokje post-it’s en een balpen is alles wat ik hierbij nodig heb om aan de slag te gaan. Telkens ik een unieke plek ontdek of zie op internet, wordt die op de kaart aangeduid met een geel plakkertje. En af en toe organiseren we dan een tripje om er een paar van te gaan opzoeken. Door corona bleven we het overgrote deel van de herfst, winter en lente in 2020 in ons eigen landje. We gingen dus volledig voor een staycation en het was hoog tijd om die unieke en fotogenieke plekjes in Vlaanderen eens te gaan opzoeken!
Deze blog zal nog aangroeien na verloop van tijd, na een volgende ontdekkingsronde! 😉
(Ps: Onder “adres” vind je een directe link voor meer uitleg.)

Nationaal park Terhills

Terhills nu connecterra

Dit was eentje die al lang op mijn wishlist stond: het nationaal park Terhills, vroeger Connecterra genaamd. (de naam veranderde pas in januari 2021) Een landschap van bergen en meren en hoge toppen met spectaculaire panorama’s, helemaal ons ding dus!
Je kan er verschillende wandelingen maken rond het meer. Wij kozen de paarse, en met momenten best pittige, wandeling van bijna 14 km! Een staalblauwe hemel en het zonnetje vergezelden ons.🌞
Ik kan het echt aanraden om te bezoeken, het was alsof we in een ander land op stap waren, maar toch zo dichtbij huis!
Adres: Zetellaan 70, 3630 Maasmechelen

Er hangen nog best wat gele post-it’s met unieke en fotogenieke plekjes in Vlaanderen op mijn kaart van België en als we die bezocht hebben, krijgen ze zeker een plekje in deze blogpost. Veel plezier met het verkennen van ons mooi België en mocht je zelf nog een leuke tip hebben voor een uniek plekje, laat het ons gerust weten! 🤩

Zoek je nog meer unieke plekjes in België? Die vind je hier: unieke en fotogenieke plekjes in Wallonië

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes !😊

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *