Ninglinspo wandeling
Leuke tripjes in België,  Wallonië

De Ninglinspo wandeling, een bijzondere hike in de Ardennen

Al jaren wilden we graag de Ninglinspo wandeling in de Ardennen maken, maar het kwam het er maar niet van. Het is niet dat we het niet probeerden hoor! In 2021 ondernamen we een eerste poging, maar door de Covid epidemie was de vallei afgesloten voor het grote publiek. Dus was het hoog tijd voor een 2e poging en in februari was het dan eindelijk zo ver. We trokken met ons tweetjes naar Aywaille om de bijzondere vallei te gaan verkennen.

Ningling watte?

De Ninglingspo is een zijriviertje van de Amblève in de Belgische Ardennen. Je vindt de rivier en bijhorende vallei in de omgeving van Remouchamps. Het is de enige bergrivier van België en door de eeuwen creëerde de rivier door erosie een sprookjesachtige omgeving. Verwacht je niet aan een kolkende watermassa, maar eerder een kabbelend riviertje met watervalletjes en poeltjes in een prachtige vallei. Het staat gekend als één van de mooiste wandelingen van België en wij zijn het daar helemaal mee eens.

Vertrekpunt van de wandeling

Het vertrekpunt van de leuke Ninglinspo wandeling in de Ardennen is de gelijknamige parking “Ninglinspo” in het dorpje Sedoz. Je vindt de parking net naast de taverne “Auberge Le Ninglinspo”.
Er is plaats voor zo’n 50 tal auto’s, maar de parking loopt snel vol, dus kom vroeg genoeg. Wij deden de wandeling op een grijze voorjaarsdag en hadden het allerlaatste plekje rond 10.30u.
Toen wij er waren, was er weinig volk, maar we hoorden al dat het er in de zomer best druk kan zijn en dat het dan soms echt rijtje schuiven is aan de smallere doorgangen.

Over de route

De wandeling vertrekt in het verlengde van de parking. Het weggetje waar je op de parking rijdt, daar moet je verder gaan en de blauwe rechthoekjes volgen. De hele lus van de wandeling is ongeveer 6 km lang en neemt je mee door een telkens veranderende omgeving.

De eerste helft loopt langsheen de rivier, dit stuk is echt prachtig! Je kruist een aantal keer de Ninglinspo tijdens de wandeling over houten bruggetjes en vlonders, passeert watervalletjes en poeltjes.

Daarna gaat het door het bos tot aan uitkijkpunt “Druet” en verder naar beneden terug naar de parking.

In totaal overbrug je zo’n 250 hoogtemeters, dus af en toe is het wel klimmen en klauteren geblazen! Wij stopten hier en daar om iets te drinken en knabbelen en waren na 2u 20 min terug bij de auto.

Waar moet je rekening mee houden bij deze wandeling?

–> Download de kaart van de wandeling op je telefoon, zo kan je af en toe eens controleren hoever je al zit in de wandeling en of je nog goed zit.
–>Draag goede wandelschoenen! Op mijn slippertjes zou ik deze wandeling niet doen. 🫣
Er zijn plekken waar je je moet vasthouden aan touwen aan de rotswand en sommige stukken zijn best glad. Dan ben je beter af met schoenen die veel grip hebben!
–>Je kan deze wandeling ook doen met jongere kinderen, zeker als ze het gewoon zijn om te hiken. Ik zou het niet midden in het hoogseizoen doen, omdat het er dan best druk kan worden en er dan minder geduld is.
–>Kleed je goed. Je loopt in het bos en in een vallei, het kan er dus best een paar graadjes frisser zijn dan buiten de vallei.
–> Neem zeker drinken mee onderweg, want je zal sowieso dorst hebben!
–> En het belangrijkste van al: geniet van al dat moois!! 😍

Waar verblijven in de buurt?

Wij logeerden in het R hotel experiences et Umami Aywaille. Een heerlijk hotel vlakbij de Ninglinspo wandeling waar we lekker aten in het Umami restaurant en genoten van de spa en wellness van het hotel. Een toppertje waar we zeker nog eens terug naartoe willen gaan!
Rondom de vallei zijn ook verschillende campings langs de Emblève waar het supermooi staan is, wel leuk met kinderen.

Hou je wel van bijzondere wandelingen, dan is de laddertjeswandeling misschien wel wat voor jullie. Lees hier alles over de mooie plekjes rond Bouillon aan de Semois.

Heb je nog vragen over de Ninglinspo wandeling, stuur ons gerust een berichtje! En zoek je meer reisinspiratie? Volg ons dan zeker op onze Instagram pagina @cakesreisjes ! 😊

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *