zicht op de Ponte pitra in Verona Italie
Italië,  Leuke tripjes buiten België

Op citytrip naar Verona, wat moet je zeker doen?

Bij het zoeken naar goedkope vliegtickets voor een volgende trip, kwamen we deze keer uit bij Verona.
Een stad in een prachtig land met veel cultuur, mogelijkheden om te gaan shoppen en veel restaurantjes om heerlijk Italiaans te gaan eten. Dat kan toch niet verkeerd zijn dachten we!
Maar wat maakt Verona nu de moeite voor een citytrip en wat kan je er allemaal doen in de korte tijd dat je er bent?
Tijdens onze zoektocht over Verona ontdekten we dat de stad op maar een half uurtje rijden van het Gardameer ligt en laat dat net een bestemming zijn waar we al lang eens naartoe wilden. Het kostte maar een paar klikken via Momondo en de reis was geboekt. We zouden Verona combineren met het Gardameer en hadden 2 volledige dagen om op verkenning te gaan in de stad.

Hoe haal je het meeste uit je bezoek aan Verona?

Wat we al snel door hadden is dat Verona een heel druk bezochte stad is en het heel belangrijk is om goed voorbereid naar daar te reizen. Dus we zochten uit hoe we ons bezoek het beste konden aanpakken om zo veel mogelijk te kunnen doen op die 2 dagen in de stad.
Als je tussen oktober en mei reist en op de 1e zondag van de maand Verona bezoekt, betaal je voor de meeste openbare musea slechts 1€, maar op de andere dagen koop je best op voorhand tickets en reserveer je een tijdsslot. Zo kan je de lange wachtrijen aan de belangrijkste attracties vermijden en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid gaan!
We ontdekten dat Verona zoals de meeste grote toeristische steden een stadskaart heeft, de Verona card, daarmee is de toegang tot verschillende hoogtepunten van de stad inbegrepen en kan je gratis met de bus rijden. De kaart bestaat in 2 verschillende versies. Eentje van 24u voor 20€ en eentje van 48u voor 25€. Wij gingen voor eentje van 24u en reserveerden alle duurdere bezienswaardigheden in die dag.

Wat moet je zeker doen in Verona?

Arena di Verona

De Arena van Verona bevindt zich pal in het midden van de stad. Het is één van de best bewaarde en grootste Romeinse amfitheaters waar vroeger gladiatorengevechten gehouden werden. De arena wordt nu nog steeds gebruikt. Van juni tot augustus worden er operavoorstellingen gehouden waar wel 22000 toeschouwers van kunnen komen genieten. Wij waren er jammer genoeg begin november, maar het schijnt echt de moeite te zijn door de prachtige akoestiek!
Reserveer ook hier zeker je bezoek op voorhand, wij zagen ellenlange wachtrijen, terwijl wij gewoon zo naar binnen mochten stappen.
Prijs: Tickets voor de Arena van Verona kwamen duurder uit dan de prijs voor een Verona kaart, dus wij gingen meteen voor deze optie en we raden dan ook aan om dit ook te doen. 😉

Museo archeologico al Teatro Romano

Een ander Romeins theater in Verona is het Museo archeologico al Teatro Romano. Het ligt vlakbij de Ponte Pietra en je vindt er een archeologisch museum, middeleeuws klooster en natuurlijk een Romeins theater. Ook hier worden soms concerten gegeven voor de geweldige akoestiek! Wij gingen er naartoe omdat het inbegrepen was in de Verona kaart en waren aangenaam verrast dus zeker een aanrader om te doen. De collectie in het museum was heel interessant en als je van de hogere verdiepingen door het raam kijkt, krijg je een geweldig uitzicht op de rivier de Adige, Ponte Pietra en de klokkentorens van Verona!
Prijs: 4,50€, inbegrepen in de Verona kaart

Casa du Giulietta

O Romeo, Romeo! Wherefore art thou Romeo?” 🥰
La casa di Giulietta zou het huis moeten zijn waar Julia uit het beroemde verhaal “Romeo en Julia” van William Shakespeare zou geleefd hebben. Dit balkon zou het balkon zijn waar beide lovebirds hun liefde voor elkaar verklaarden. Het is één van de belangrijkste attracties van Verona en honderden toeristen bezoeken de romantische plek elke dag.
Maar…. Reality check… Romeo en Julia zoals in het verhaal hebben nooit bestaan en William Shakespeare is zelfs nooit in Verona geweest. Het huis werd door de staat in 1905 aangekocht van de familie Dal Capello, lijkt een beetje op Capuleti (de familienaam van Juliet), dus het was niet moeilijk om dit verhaal te creëren.
Oh en nog een weetje: het beroemde balkon werd er later aan toegevoegd en is eigenlijk een in 2 gezaagde graftombe. Dus een “verplichte” liefdesfoto op het balkon, voor ons hoefde het niet. Vind je het nu nog altijd zo romantisch? 🤭
Prijs: tickets kunnen enkel in voorverkoop gekocht worden. 6€ + 0,60€ Online voorverkoop, kinderen van 8 tot 14 jaar: 1€ + 0,10€ online voorverkoop, inbegrepen in de Verona kaart.

Ponte Pietra

De gekendste brug van Verona is de Ponte Pietra, een mooie en fotogenieke stenen bogenbrug die de oude binnenstad verbindt met het San Pietro kasteel. De brug is verschillende keren ingestort door de kracht van het water in de Adige, maar werd telkens terug heropgebouwd. Het uitzicht op de brug, maar ook vanop de brug is heel mooi, dus een wandelingetje over dit icoon is zeker iets wat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Verona!

Funicular Di Castel San Pietro

Nog een aanradertje is de Funicular De Castel San Pietro, een kabelbaan die je in iets meer dan een minuut naar het panoramisch terras van colle San Pietro brengt. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad, de rivier Adige en Ponte Pietra.
Een tip om het meeste uit je ritje met de kabelbaan van Verona te halen:
Neem ongeveer een uur voor zonsondergang de Funicolare naar boven. Haal een Apérol Spritz in de bar boven en geniet van het uitzicht en de ondergaande zon! 😍
Prijs: 2,50€ heen en terug, 1 ritje 1,50€, Apérol niet inbegrepen!😉
Ook inbegrepen in de Verona kaart.

Torre dei Lamberti

Wat je zeker moet doen in Verona als je houdt van mooie uitzichten, is de Torre dei Lamberti bezoeken.
Je hebt de keuze om de toren te beklimmen langs de 368 treden of de lift nemen. Wat je ook kiest, eens boven krijg je een 360° view over Verona. Je staat dan op 84 meter hoogte en het uitzicht is echt wow!🤩
Prijs: 6€, inbegrepen in de Verona Card (als je gebruik wil maken van de lift, betaal je 1€), kinderen 8-14 jaar betalen 4,50€
Wat denk je van ons? Namen we de treden of de lift?🤭

Scaliger Tombs

Wat we ook kunnen aanraden in Verona, is eens langs de Scaliger-graven gaan. Het zijn vijf gotische grafmonumenten in Verona ter ere van de familie Scaliger. Die familie regeerde van de 13e tot de late 14e eeuw in Verona. Je vindt de graven vlakbij de Torre dei Lamberti en het Casa du Giulietta in een hof buiten de kerk van Santa Maria Antica. Je kan de graven zien van op de straat door de hekkens en het zijn stuk voor stuk pareltjes!

En Last but not least: door de kleine straatjes van Verona flaneren

Verona heeft een gezellige stadskern met kleine, typisch Italiaanse straatjes. Trek wat tijd uit om op verkenning te gaan en laat je verrassen!
Nog een laatste tipje: Ga zeker een panuozzo eten bij Mordimi, mega lekker!!! En aan de Ponte Pietra vind je heerlijke ijsjes bij Gelateria Ponte Pietra! 😉

Dit waren voor ons de hoogtepuntjes van onze 2 dagen in Verona. Als je maar zo kort ter plekke bent, moet je natuurlijk keuzes maken, maar deze highlights zijn stuk voor stuk aanradertjes! Heb je nog vragen over Verona, stuur ons gerust een berichtje!

Indien je een reisje naar Rome overweegt, lees dan zeker ook eens ons artikel vol leuke plekjes! Wat doen in Rome? De leukste en gratis bezienswaardigheden.

En ben je benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *