uitgelichte foto unieke verblijven in Normandië
Frankrijk,  Leuke tripjes buiten België,  Vanlife

Bijzondere plekken om met een camper te verblijven in Normandië

Hou je van unieke plekken en locaties met een prachtig uitzicht? Dan ben je hier op de goede plaats, want wij zijn daar steeds naar op zoek! Voor onze roadtrip in Normandië zochten en vonden we enkele pareltjes om te verblijven met onze mini camper. Het zijn stuk voor stuk plekken met een prachtig uitzicht op de zee of de baai van de Seine. We vonden zelfs eentje met zicht op de Mont-Saint-Michel! 

Als je een trip plant met een camper naar Normandië is het belangrijk om te beslissen of je op één plek wil verblijven of verschillende slaapplekken langs je route wil kiezen. Wij deden onze rondreis in juni en kozen voor verschillende slaapplekken. Ik lijst ze hier onder graag even voor jullie op.

Camping Au Chant des Oiseaux

Camping Au Chant des Oiseaux is gelegen op een kleine 2 km van Trouville-Sur-Mer. Deze camping heeft plekken met en zonder elektriciteit. Wij hadden eentje zonder, maar dat was geen probleem voor ons. We hadden al eerder gekampeerd zonder stroom, dus met volgeladen powerbanks en toestellen trokken we naar daar. Op voorhand stuurden we een mailtje om een plekje te reserveren en wat een prachtige pitch kregen we! We hadden een wijds uitzicht over de zee en de enige geluiden die we er hoorden waren van de wind en de vogeltjes! Het sanitair is heel proper en modern en wordt super goed verzorgd!
De camping ligt boven op een klif, maar heeft via trappen een privé toegang tot het strand. Daar maakten we ‘s morgens met veel plezier gebruik van voor een heerlijke ochtendwandeling!
Let op, in het voorjaar komt de bakker nog niet langs en moet je ‘s morgens dus naar Trouville-Sur-Mer voor koeken en/of brood bij het ontbijt! We zagen dat er ook een restaurantje is, maar dat was niet open toen we er waren, dus we kunnen daar geen ervaring over delen.
Wij betaalden 30,40€ voor een nacht op een plekje zonder stroom, maar met een fantastisch uitzicht op de zee!

Camping Le Haut Dick

Camping Le Haut Dick is een 4**** Flowercamping in het hart van Normandië bij Carentan Les Marais. We kozen deze Camping vooral uit voor de centrale ligging en de plekken met zicht op de plezierhaven van Carentan. We boekten dan ook zo een plekje en genoten van de voorbijvarende bootjes van uit ons bed!
Broodjes en koeken kan je aan de receptie bestellen voor de dag nadien. Het is niet zo een grote camping en er heerst een aangename, rustige sfeer! Het sanitaire blok ligt centraal op de camping en is proper en modern. Een kleinigheid eten en drinken kan in de bar en snackbar en er is een klein winkeltje voor benodigdheden. Op het domein ligt ook een overdekt verwarmd zwembad mocht je zin hebben in een plonsje. 😉
Kostprijs voor een pitch met uitzicht op de haven en elektriciteit was 35€ voor de nacht.

Camping Du Havre De Regnéville

De 3e nacht brachten we door op camping Du Havre De Regnéville. Een heel gezellige plek waar de plaatsen niet netjes afgetekend staan, maar het een beetje geven en nemen is qua kampeerplekken. Vóór de camping ligt het pittoreske dorpje Regnéville-Sur-Mer. Achter de camping ligt de baai van La Sienne. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij kozen voor een plekje met uitzicht op de baai zeker?!😉
Je kan er ook een bell tent of ingerichte caravan boeken met zicht op de baai. Een heerlijke glamping ervaring met een prachtig uitzicht!
Er is een overdekte ruimte met volledig ingericht keuken waar je gebruik van kan maken en er is een kleine coffee shop ‘Le Pourquoi Pas’ voor een heerlijk ontbijt of apéro met lokale producten.
Het sanitair is héél basis, maar proper. Verwacht hier dus geen grote luxe!
Zoek je een plekje om te verblijven met je camper tijdens je reis naar Normandië en mag het allemaal wat losser en gezelliger, dan is deze plek een dikke aanrader!
Voor deze nacht betaalden we 22€ voor ons plekje met elektriciteit en een prachtig uitzicht op de baai van de Sienne.

La Bidonniere

Onze laatste nacht brachten we door op een camperplaats in Ardevon. We kozen deze overnachtingsplek niet enkel voor de goede ligging, maar ook voor het bijzondere uitzicht! Met een beetje geluk kijk je uit op de beroemde Mont-Saint-Michel! Wij stonden op het grasplein en hadden een schitterend uitzicht!
Van aan La Bidonniere vertrekt een wandeling van ongeveer 5km langs de velden tot aan de ingang van de Mont-Saint-Michel. Een super leuke tocht die we iedereen aanraden! Het is niet enkel heel rustig, want er loopt weinig volk langs deze weg, maar ook heerlijk om midden tussen de honderden schaapjes te wandelen.
Eigenlijk is deze plek in Normandië enkel om te verblijven met een echte camper, want ze bieden geen sanitair aan. Maar vlakbij was er een heel propere openbare wc met lavabo. Perfect om onze tanden te poetsen en naar het toilet te gaan vóór de nacht!
Kostprijs was slechts 12,50€ voor 24u, broodjes en koeken kan je bestellen aan het onthaal voor de ochtend erna. Wat ons betreft een aanrader!

Ben je benieuwd naar de mooie plaatsen die we ontdekten tijdens onze campertrip, lees dan zeker onze blog Met de camper op zoek naar unieke plekken langs de kust van Normandië . Daarin kan je de hele route volgen.

Heb je nog vragen over deze plekjes om te verblijven of onze trip met de mini camper door Normandië, stuur ons dan gerust een berichtje.

Ben je benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *