uitzicht op de Teide in Tenerife van aan Roque Nublo op Gran Canaria
Leuke tripjes buiten België,  Spanje

Gran Canaria verkennen, welke zijn de 7 mooiste unieke plekken?

Nadat we Tenerife bezochten en genoten van het heerlijke klimaat en de mooie natuur daar, kriebelde het om de andere Canarische eilanden ook eens te gaan verkennen. Op zoek naar wat winterzon in de eerste week van januari kozen we deze keer voor Gran Canaria en gingen op zoek naar de mooiste unieke plekken op het eiland.

Reizen naar Gran Canaria

Net zoals Tenerife is Gran Canaria een heel gegeerde reisbestemming in onze koudere maanden, dit natuurlijk voor het mooie weer. Vliegtickets naar daar zijn dan ook best aan de prijzige kant. Toch is het mogelijk om naar daar te vliegen aan een “schappelijke” prijs. Wij zochten en vonden vliegtickets via Momondo voor 167€ per persoon. Wel met een tussenstop in Glasgow in de heenreis en eentje in Marseille in de terugreis. Ik schreef uitgebreid over de truukjes om goedkoper tickets te boeken in het artikel van Tenerife, je kan dit ➡️hier nog even nalezen.

Waar verblijven in Gran Canaria?

Net zoals in Tenerife kan er een groot verschil in temperatuur zijn in het noorden tegenover het zuiden van het eiland. Wij verbleven in Taurito, vlakbij Mogán in het zuiden van Gran Canaria. Het was er lekker rustig en we hadden de hele week heerlijk weer. Als je ook veel in het Noorden van het eiland wil zien, boek je misschien beter ook een verblijf daar voor een paar dagen. Je kan immers het eiland niet gewoon doorkruisen. De snelste manier is helemaal rond rijden langs de buitenrand en daar doe je al snel 1,5u over van zuid naar noord. Heb je tijd, ga dan door de bergen. Het is prachtig rijden, maar je doet er wel langer over!
Als je zoals ons graag wat op verkenning gaat, huur dan op voorhand een auto bij de luchthaven, want die zal je zeker nodig hebben om de mooiste plekken van Gran Canaria te bezoeken. Alles ligt vrij ver van elkaar en het geeft je toch de vrijheid om te gaan en te staan waar je wil! Wij huren bijna altijd onze auto via Autoeurope.be, je kan tot 48u voor aankomst annuleren en als de prijs goedkoper wordt, herboek je gewoon en annuleer de duurdere boeking. 😉

Gran Canaria verkennen, dit zijn de 7 mooiste unieke plekken

Barranco de Las Vacas

Hier waren we dan, in Gran Canaria, en hoe verraste dit eiland ons al van het eerste moment! 😃
Op een kwartiertje rijden van de luchthaven vind je ergens langs de weg in Agüimes deze mooie kloof. Ze is slechts 100m lang, maar super mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken!
Er is niet zoveel parkeerplaats, dus wij zetten de auto ergens aan de kant op een verhard stuk en stapten er voorzichtig naartoe. Je moet in de bocht over de vangrail kruipen en een padje naar het brugje volgen. Eens onder het brugje door, kom je precies in een andere wereld terecht! Wat een prachtig kunstwerkje van de natuur! 😍

Puerto de Mogán

Wij logeerde in Taurito, op 15 minuutjes rijden van Puerto de Mogán. We hadden gelezen dat je ook over de berg te voet naar daar kon, dus trokken we onze wandelschoenen in de late namiddag aan en gingen op pad. We hadden van verschillende mensen gehoord dat het super mooi is en het krijgt de bijnaam “klein Venetië” . Maar toen wij er in het donker aankwamen, voelden we het niet meteen.🙈
Dus zat er niks anders op dan een paar dagen later in de namiddag eens terug te keren. En wat zijn we blij dat we dat deden! Puerto de Mogán is echt mooi en gezellig! Vooral dan het stuk rond de haven met de kanaaltjes, witte huisjes met gekleurde lijnen en bogen met bougainvilleas! (Dat zijn de roze en paarse bloemen die je overal ziet)
Wij vleiden ons neer op het terras van restaurant Restaurante Viceverxaa met zicht op de haven en de ondergaande zon en aten er calamares en een heerlijke tartaar van tonijn. Wij gaan zeker nog terug naar Gran Canaria en brengen het restaurantje dan nog eens een bezoekje, want het was🤤!

Los Azulejos of Rainbow rocks

Deze gekleurde rotsformaties vind je langs de weg op ongeveer 10km van Mogán. Het speciale patroon werd gevormd door oxidatie en maakte dat de rotsen groen, geel, oranje, blauw en rood kleurden. Ze lijken een beetje op de kleuren van de bekende Portugese tegels, de azulejos, vandaar de naam. Er zijn verschillende stopplekken langs de weg van waar je mooie foto’s kan maken. Bijzonder om al die kleuren te zien in de rotsen! 😍

Mirador del Balcon

Een van de mooiste plekken van Gran Canaria was voor ons Mirador del Balcon! Een uitkijkplatform boven de torenhoge kliffen van waar je de ‘staart van de draak’ kan bewonderen. Een muur van kliffen in een zigzag-vorm die aan een mythische draak doen denken.
Je kan met de auto de GC 200 afrijden tot aan de mirador, maar niet verder naar het noorden van het eiland rijden, want de weg is afgesloten door een instorting van de rotsen. De rit naar de mirador is super mooi, dus neem je tijd om van alle uitzichten te genieten!😍

Dunas de Maspalomas

Las Dunas de Maspalomas is een bijzonder en beschermd natuurgebied. Het is 400 hectare groot en omvat niet alleen de duinen, maar ook een lagune en een palmenbos. Je vindt de duinen vlak bij Maspalomas in het uiterste zuiden van het eiland.
Je kan naar de duinen wandelen van aan de vuurtoren van Maspalomas of naar het Riu Palace hotel rijden. Aan de ingang vertrekt een publiek wandelpad tot aan “Mirador de las Dunas de Maspalomas”. Van daar wandel je zo de duinen in op het mooiste punt.
Op voorhand werden we gewaarschuwd dat er regelmatig “schaars geklede” mannen rondhangen in de duinen. Wij kwamen er geen tegen, maar bij deze u weze gewaarschuwd! 🤭

Mirador El Mulató

De rit van het zuiden naar Roque Nublo is fantastisch mooi! Gelukkig houdt Kevin van kronkelende bergweggetjes en heb ik een sterke maag want ik kan je verzekeren de bochtjes zijn de moeite!
Ongeveer halfweg kom je langs mirador El Mulató. parkeer je auto daar even en geniet van het uitzicht. Je ziet van aan de mirador de weg kronkelen door het landschap als een ellenlange slang!

Roque Nublo

In het midden van het eiland vind je dan Roque Nublo. Een rots van 67 meter hoog, bovenop een berg, vanwaar je op 1813 meter hoogte een fantastisch uitzicht hebt over de hele vallei. De rit ernaartoe was echt zooo mooi!😍 We zagen hier en daar een camper staan en zouden deze streek misschien later ook wel eens beter met een camper willen verkennen. Er borrelen plannen moet ik zeggen.
Maar goed, eens je aan de parkeerplek gekomen bent, wacht je nog een pittige hike van ongeveer 1km tot aan de rots. Eerlijk? De rots zelf vonden we niet wow, maar het uitzicht was a-dem-be-nemend! Links aan de horizon zagen we zelfs de Teide van Tenerife.

We plannen om zeker nog eens terug te gaan naar Gran Canaria, want we konden nog een paar van de mooiste en unieke plekken in het noorden van het eiland niet bezoeken door tijdsgebrek. Eens we dat gedaan hebben, zullen we dit artikel aanvullen met extra mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje en volg ons zeker op onze instagram pagina @cakesreisjes voor meer reistips en reisverslagen.😊

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 46 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *