Wat doen in Roermond met tieners
Leuke tripjes buiten België,  Nederland

Wat doen in Roermond met tieners?

Hebben jullie al eens van Roermond gehoord? Waarschijnlijk kennen jullie de stad enkel van het outlet shopping center MC Arthur Glenn. Dat natuurlijk de moeite waard is als je graag shopt en houdt van mooie kortingen, maar weet je verder niet wat er te beleven valt. Wij mochten in samenwerking met Limburg Marketing Roermond gaan verkennen met onze tieners. En we waren aangenaam verrast hoe gezellig en veelzijdig de stad wel is!

De geschiedenis van Roermond ontdekken met de Erfgoed-app

Roermond is een stad in de Nederlandse provincie Limburg met ongeveer 60000 inwoners aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. Het historisch centrum bezit vele monumenten en een rijke geschiedenis, die je kan ontdekken met de Archeoroute-app.

Deze app kan je downloaden en installeren op je smartphone en hij neemt je mee langs een 2,1 km lange tocht doorheen de geschiedenis van Roermond. 2,1 Km lijkt lang, maar doordat je telkens stopt en luistert naar een virtuele archeoloog zijn verhaal, ben je rond vóór je het door hebt.

De tocht start en eindigt op de markt in het centrum. Onderweg stop je bij 7 “tegels” die archeologische vindplaatsen markeren en krijg je op meerdere plaatsen leuke weetjes over de stad. Telkens je aan een tegel komt, opent de grond zich en komt de virtuele archeoloog een verhaal vertellen. Je krijgt een korte video te zien over de geschiedenis en gebeurtenissen van vroeger en je kan onder de grond kijken hoe het er aan toe ging in die tijd. Na elk verhaal krijg je ook een voorwerp dat je kan verzamelen met het spel ArcheoGo.

Wij vonden het heel leuk om eens op een andere manier wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Roermond. En de tieners vonden het gebruik van de app natuurlijk geweldig!

Waar verblijven in Roermond?

We verbleven in het prachtige Grand hotel Valies, een luxe, maar betaalbaar, familiehotel. Volledig tot de puntjes afgewerkt in Art Deco stijl. Het hotel ligt op een unieke locatie vlak naast de Roer en aan het begin van de Roerkade met alle gezellige terrassen, bars en restaurantjes. Echt wel “the place to be”!

We hadden een gekoppelde familiekamer, best wel fijn met 2 opgroeiende pubers van 13 en 15! 😉
Het hotel serveert ‘s morgens een uitgebreid en verzorgd ontbijtbuffet en ‘s avonds kan je in de gezellige bar terecht voor een slaapmutsje. Ze hebben zelfs een kinderruimte van ongeveer 200m2 met computerspellen voor de grotere kids, speeltoestellen voor kleintjes en een kleine kinderbioscoop. Zeker een aanrader bij een bezoek aan Roermond met tieners!

Boottocht op de Maasplassen in Roermond

Roermond ligt vlak bij de Maasplassen, een van de parels van Midden Limburg. Het is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine kunstmatig aangelegde plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare zijn ze het grootste watersportgebied van Nederland. Wij scheepten in op de Corporaal voor een boottocht van 70 minuten over de Roer, de Maas en de Maasplassen. Het was echt de moeite waard om te doen!

Wakeboarden op de Maasplassen

Op één van deze Maasplassen en op 5 minuten wandelen van het centrum van Roermond, vind je het Beaver Creek Wake Park. Je kan er waterskiën, wakeboarden en kneeboarden. Wij deden dit in Roermond voor de eerste keer met onze tieners en het smaakt naar meer! Nadien namen we nog een drankje en een hapje bij Moby Dick met uitzicht op de watersporters.

Hapjes en drankjes in Roermond

In Roermond kan je natuurlijk ook lekker eten, er is keuze te over aan gezellige terrasjes en heerlijke plekjes. Maar hoe kies je nu tussen al deze restaurantjes? Wij waren er maar een weekend en konden er dus maar enkele verkennen, maar die waren zeker een aanrader!

*Potato Potato heeft een missie: de aardappel terug in de spotlight zetten! Duurzaamheid staat in dit restaurant centraal. Er wordt samengewerkt met lokale ondernemers die de ingrediënten duurzaam telen en van bestek over verpakkingsmaterialen tot merchandiseproducten, alles is “groen”. Maar bovenal kan je er gewoon heel lekker eten met de aardappel als hoofdingrediënt! 😉

*Brownies&Downies vind je op het Munsterplein in het centrum van Roermond. In deze zaak kan je genieten van een lekkere lunch of een stukje ambachtelijk gemaakte taart met zicht op de Munsterkerk. Het bijzondere aan deze zaak is dat ze samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking. Klik maar eens op de naam en ontdek meer over dit mooie project!

*Voor een drankje tussendoor moet je bij Café de Kade zijn. Je neemt er plaats op hun terras op de Roerkade met zicht over de Roer en de Maria Theresiabrug, ook genaamd de Stenen brug.

*Wieck Bar & Grill serveert dan weer de lekkerste hamburgers van de stad. Je kan er je burger volledig samenstellen naar eigen smaak, geweldig toch?!

*Na het shoppen in het outlet center, kan je bij Grand Café Xity terecht voor een lunch of een drankje. Je vindt er een heel uitgebreide kaart en een leuk interieur!

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer over Roermond? Bezoek zeker de website http://www.weareroermond.nl als je een tripje wil plannen!
Veel plezier in Roermond!!

Een andere aanrader in Nederland is Texel. Eefje van Travelaway.nl vertelt je er alles over in haar blog: Wat te doen op texel

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes !😊

Reacties uitgeschakeld voor Wat doen in Roermond met tieners?

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!