De mooiste plekken rond Fort-Myers
Florida,  Leuke tripjes buiten België

Bezienswaardigheden in Fort Myers. Bezoek de mooiste plekken

Na een paar te gekke dagen in Miami trokken we verder richting het westen van Florida. Dit werd de 2e stop van onze rondreis in Florida met onze tieners en ook hier gingen we op zoek naar de mooiste plekken, deze keer rond Fort-Myers.

Waar verblijven in Fort-Myers?

We verbleven er in het Best Western Hotel Fort Myers Waterfront. We boekten een gewone kamer, maar kregen een kamer met zicht over het water. We hadden er een geweldig verblijf en zagen op een avond zelfs 3 dolfijnen spelen in het haventje bij het hotel!

Wat is zeker de moeite om te doen/bezoeken in en rond Fort-Myers?

Anna Maria Island

We gingen op Anna Maria Island naar de Coquina beach market. We hadden er afgesproken met Maria die zelf kledij ontwerpt en maakt. Neem maar eens een kijkje op haar pagina Shoptiys of Instagram pagina tiysclothing. Ze heeft geweldig leuke spulletjes!

Het eiland vormt het begin van een lange eilandenreeks met parelwitte stranden en een turquoise blauwe zee, echt prachtig! Wij gingen naar het eiland vanaf Bradenton en namen de tijd om de hele route 789 af te rijden tot aan Sarasota. We namen een stop op de verschillende stranden in Bradenton Beach, Coquina Beach, Longboat Key en Bird Key. Deze rit is echt een aanrader als je van paradijselijke plekjes houdt.

Sanibel

Sanibel is een heel mooi eiland waar je geen massatoerisme vindt. Er is geen wildgroei aan hotels op het eiland en als je er wil verblijven is dit niet goedkoop. Wij deden dit niet, maar wilden het wel bezoeken, dus deden we een daguitstap naar daar. De leukste manier om het eiland te verkennen is per fiets, want het eiland is uitgerust met 60 km aan fietspaden. Wij huurden fietsen bij Billysrentals voor 4 uur en deden een grote toer rond het eiland. We reden tot aan Tarpon Bay, waar tot ons groot geluk net een manatee langs de kant zwom. Sanibel is heel gekend voor de schelpen, dus een stop bij het strand om aan “shelling” (of schelpen zoeken) te doen, kon niet ontbreken!

Ga een hotdog eten bij Schnappers Hots en bezoek de winkel She Sells Sea Shells (probeer dat maar eens snel uit te spreken 😉) om prachtige schelpen te kopen.

Captiva

Captiva is het kleine zustereiland van Sanibel en misschien nog groener, mooier en rustiger dan Sanibel en één van de mooiste plekken in de omgeving van Fort-Myers. De 2 eilanden zijn enkel gescheiden door een brug. Op het eiland vind je vooral exclusieve huizen en een paar hotels. Je vindt er prachtig gekleurde schelpen op het strand en met wat geluk zie je wat dolfijnen voorbij zwemmen. Ga er heen om de zonsondergang mee te pikken, echt de moeite waard!

Sarasota

Sarasota is zeker ook een bezoekje waard! Je vindt er kleine winkeltjes, een haven, lekkere restaurantjes en het Ringling museum. De familie Ringling was een circusfamilie en John Ringling werd een symbool van de opwindende, kleurrijke circuswereld. Op het domein vind je een collectie aan woonwagens en circuswagens, een kunstmuseum en het Palazzo Cà’ d’Zan dat door de familie als winterresidentie werd gebouwd.

In de haven van Sarasota vind je één van de wereldberoemde beelden van “de onvoorwaardelijke overgave”. Het standbeeld stelt het iconische moment voor waarop matroos George Mendonsa de eerste de beste vrouw op straat in New York vastgrijpt en kust nadat het heuglijke nieuws bekend was geraakt dat Japan zich had overgegeven aan de VS op 14 augustus 1945. Het moment werd vastgelegd op foto en daar werden 6 beelden van gemaakt.

Als je graag authentiek Italiaans eet, ga dan zeker lunchen op het terras bij Cafe Epicure, niet het goedkoopste restaurant, maar het geld meer dan waard!!

Fort Myers Beach

Fort Myers Beach kan je enkel bereiken door over de brug ernaartoe te rijden. Het is een smal eiland met ruim 50 meter diepe, spierwitte, geleidelijk aflopende zandstranden. Een heerlijke plek om met kinderen te bezoeken en toch één van de mooiste plekken in Fort-Myers. Het zand is zo fijn dat je de korrels niet eens voelt onder je voeten, het voelt net als poedersuiker. (al zou ik er toch niet aan likken 😜)

In het hoogseizoen kan het er best druk zijn, maar in april was het er lekker rustig. Rond de haven staan er kleine kraampjes met vissers die zeevruchten verkopen en er is ook een pier waar je eens op kan wandelen.

Veel plezier in Fort-Myers en voor vragen, stuur me gerust een berichtje! 😊

Als je een roadtrip door Florida plant, vind je hier meer info over Tampa:
De leukste dingen om te doen in en rond Tampa met tieners

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Reacties uitgeschakeld voor Bezienswaardigheden in Fort Myers. Bezoek de mooiste plekken

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 46 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!