Op roadtrip door Florida met kinderen
Florida,  Leuke tripjes buiten België

Op roadtrip door Florida met kinderen

Wat moet je vooral niet doen bij een roadtrip door Florida met kinderen?

We hadden het geluk om 2 keer naar Florida te kunnen gaan voor een rondreis. De eerste keer reden we elke dag een stuk en sliepen ook telkens in een ander hotel. Hierdoor hadden we het gevoel geen rust te vinden, steeds maar op de baan te zijn en nergens eens te kunnen bekomen en een beetje vakantie te nemen. We hadden de afstanden ook wat onderschat en wij zijn nochtans gewoon om lange afstanden te rijden met onze 2 boys. We hebben hier wel veel uit geleerd.

Een goede tip in verband met je verblijf bij een roadtrip door Florida met kinderen!

De 2e keer hebben we onze rondreis dus meer doordacht en beter uitgewerkt. We hebben slechts 5 hotels geboekt en hebben 4 plaatsen uitgekozen van waaruit we onze geplande uitstappen konden doen. Ik zal bij elke uitvalsbasis schrijven waar we gelogeerd hebben en wat we gedaan hebben.
We verbleven in: Miami, Saint-Petersburg, Tampa en Orlando. Vorig jaar gingen we ook naar The Keys, ik zal deze ook bespreken, want The Keys zijn echt de moeite waard om naartoe te gaan!

Waar op letten bij het huren van een auto voor je roadtrip in Florida?

Heel belangrijk bij een rondreis is je auto. Kies voor een wagen die groot genoeg is om al je spullen in de koffer weg te steken, zodat er niets zichtbaar is als je ergens wil stoppen en de auto alleen achter laten. Wij kozen voor een SUV en hadden zeker ruimte genoeg!

Hoe boekten we deze rondreis naar Florida en tegen welke prijs?

We vertrokken vanuit België naar Amsterdam op zaterdag 6 april, daar hadden we een vlucht naar Miami met een tussenstop in Toronto. We vlogen terug op maandag 22 april vanuit Orlando met een tussenstop in Houston naar Amsterdam, daarna moesten we nog terug rijden naar België.

Om deze reis te organiseren heb ik maanden gezocht naar de beste prijzen voor vluchten en hotels. Uiteindelijk betaalden we €340 per persoon voor onze vluchten. Niet slecht denk ik! 👌 We hebben deze vluchten gevonden op Momondo. De reistijden zijn voor ons ook heel belangrijk en op die site kun je aangeven wanneer je wilt reizen. We vertrokken om 11.55 uur in Amsterdam en kwamen om 19.15 uur aan in Miami. Op de terugreis vertrokken we om 13.55 uur in Orlando en landden om 9.20 uur in Amsterdam. Dus we hebben een mooi vluchtschema gehad!

We hadden op voorhand 5 hotels geregeld (allen beoordeeld met 8+ reizigersscore en 3*** of 4****) en hebben er 4 geboekt via Hotels.com en één via Booking.com. In totaal betaalden we ongeveer €1385 voor 14 nachten, inclusief ontbijt voor ons 4. Ik heb een paar keer omgeboekt, omdat de prijs daalde.

We huurden een auto met Autoeurope voor €355 + sunpass voor €150 voor 14 dagen. Laat ze je niet overhalen om een grotere te huren, ga eerst naar de auto kijken !! Vergeet de extra kosten niet: voor reizen naar de VS heb je een internationaal paspoort (€80) en een ESTA (€12,50) (een vergunning om naar de VS te reizen) nodig. We moesten ook een ETA (€4,70) kopen, omdat we door Toronto reisden. Bagage was €50 per tas enkele reis.
In totaal kostte onze rondreis ons ongeveer €3500 voor de vluchten en bagage, hotels + auto.

Deze artikels zijn ook interessant als je een roadtrip door Florida plant:
De mooiste plekken rond Fort-Myers
De leukste dingen om te doen in en rond Tampa met tieners
Wat moet je zeker doen in Miami met tieners?

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Wij verkenden Florida met onze jongens, maar wil je liever eens naar Zuid-Afrika, dan kan Travel Counsellor Elles van Het Reishoekje jou daar alles over vertellen. Meer info vind je hier: Zuid Afrika met kinderen

Reacties uitgeschakeld voor Op roadtrip door Florida met kinderen

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 46 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!