De leukste dingen om te doen in en rond Tampa met tieners
Florida,  Leuke tripjes buiten België

De leukste dingen om te doen in en rond Tampa met tieners

Na Fort-Myers verhuisden we naar de volgende stop in onze rondreis, namelijk Tampa. Aangezien de boys gek zijn op pretparken, stond er ook dit jaar eentje op de planning. Maar buiten die pretparken, wat is nog? Wij tonen jullie de leukste dingen om te doen in en rond Tampa met tieners!

Waar logeren in Tampa?

We logeerden in het Harborside Suites at Little Harbor resort , een prachtige plek in Ruskin. We kozen voor deze accomodatie door de rustige ligging en het prachtige uitzicht over de haven en het privé-strand. We hadden er een appartementje met een uitgeruste keuken en badkamer en voldoende plaats met onze 2 tieners. Er was buiten ook een BBQ die we vrij mochten gebruiken, dit hebben we dan ook 2 avonden met veel plezier gedaan!
‘s Morgens vonden we zelfs de krant voor onze deur, wat een service!😃

Wat is zeker de moeite om te doen/bezoeken in en rond Tampa?

Tampa Bay City Pass

Wij kochten op voorhand 4 Tampa Bay CityPass’en voor 109$ per persoon. De CityPass is niet goedkoop, maar dit bleek voor ons wel een goede keuze, want je krijgt er tot 52% korting mee op 5 top-activiteiten in de omgeving. En aangezien 3 van die activiteiten (Florida Aquarium, ZooTampa en Bush Gardens) toch al op het wenslijstje van de tieners stonden, was de keuze snel gemaakt! 😊
Als je graag streetfood eet, ga dan zeker naar het Channelside Bay Plaza, een plek naast de jachthaven in Tampa, waar allerlei kleine hippe foodbars eten serveren uit containers.

Florida Aquarium

Op reis doen we graag ook wat educatieve dingen en aangezien we gek zijn van de onderwaterwereld, zit een bezoek aan een aquarium daar ook wel eens bij. We kijken wel uit waar we gaan. Het Florida aquarium zet zich in voor het behoud en herstel van het koraal en de schildpadden- en haaienpopulatie door onderzoek en reddingsacties te verrichten. Het is dus niet zomaar een aquarium. Dit Aquarium is dus echt een van de leukste dingen om te doen met tieners in Tampa!

Zoo Tampa

Lewis is gek op dieren, vooral giraffen, en wil later graag dierenverzorger worden in een dierentuin. Het spreekt dus vanzelf dat om die reden een dierentuin bezoeken een vaste waarde geworden is bij onze jaarlijkse uitstappen.😉
ZooTampa at Lowry Park is één van de populairste dierentuinen in Zuid Oost Amerika. De natuurlijke leefomgeving van de dieren wordt er zoveel mogelijk nagemaakt en de dieren hebben er veel ruimte om zich in te bewegen. Ze hebben ook een verzorgingsprogramma voor manatees, waardoor je deze dikke goedaardige zeezoogdieren van dichtbij kan bewonderen. Lewis mocht er zelfs de giraffen voederen, een unieke ervaring die hij nooit meer zal vergeten!! ❤

Wagon Wheel Fleamarket

Dit was eentje voor Kevin, want rommelmarkten zijn dan weer zijn hobby. Maar eerlijk, je moet het eens gezien hebben, een echte Amerikaanse “fleamarket”. Als je daar voor te vinden bent, kan je er echt uren rondrommelen en op zoek gaan naar koopjes. (Maar let wel op dat ze nog in je koffer passen! 😜)

Clearwater Marine Aquarium

Deze bezochten we meer omdat die ook in de TampaPass zat, maar ze verrichten wel héél goed werk. Het Clearwater Marine Aquarium houdt zich vooral bezig met het redden, verzorgen en terug uitzetten van gewonde zeezoogdieren zoals dolfijnen, zeeschildpadden, otters, pelikanen en haaien. In het aquarium woont Winter, een dolfijn die een prothese staart kreeg om terug vrij te kunnen zwemmen. Wel een interessant verhaal en mooi om te zien hoe hij daar mee omgaat. 😍

Clearwater Beach

Clearwater Beach is het populairste en meest toeristische deel van Clearwater. Over het water strekt zich Pier 60, de ideale plek om te vissen, daarnaast vind je er veel winkeltjes en restaurants. Vooral in de vooravond wordt het er druk, want dan begint het festival “Sunsets at Pier 60” met straatartiesten, entertainers en muzikanten. Het evenement begint twee uur voor zonsondergang en eindigt twee uur na zonsondergang. Best wel de moeite waard!
Ga een hapje eten bij Jimmy Hula’s als je houdt van een tropisch surfsfeertje. Ze hebben heerlijke burgers, taco’s en andere knabbels.

Bush Gardens

Dit was de topper in de regio voor mijn 3 boys, en dus één van de leukste dingen om te doen in Tampa met tieners! Een bezoek aan Buschgardens!!!
Bush Gardens is de XL versie van onze Bellewaerde, de combinatie van een dierenpark en een pretpark. Zelden zag ik zulke mooie ruime leefdomeinen voor de dieren, we zijn er dan ook van overtuigd dat de dieren er niks te kort komen. Bij de attracties zitten enkele rustige en best wat hevige ritjes, ik vond het persoonlijk niet erg om op de rugzak te letten bij de hevige rollercoasters! 🙈

Veel plezier in Tampa en voor vragen, stuur me gerust een berichtje! 😊

Plan je een roadtrip door Florida? Dan is dit artikel vast ook een interessante!
Wat moet je zeker doen in Miami met tieners?

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Reacties uitgeschakeld voor De leukste dingen om te doen in en rond Tampa met tieners

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 46 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!