De Algarve bezoeken met tieners
Leuke tripjes buiten België,  Portugal

De Algarve bezoeken met tieners

In de herfstvakantie van 2019 gingen we met onze tieners naar de Algarve in Portugal. Portugal staat gekend voor de zachte herfsttemperaturen en de mooie natuur, een ideale combinatie voor een weekje dus.
We gingen op zoek naar een leuke vakantie voor een mooie prijs en kwamen al snel uit bij het dorp Albufeira. Albufeira heeft een levendige kern en een oud gedeelte met kleine straatjes. Tel daar nog een strand bij en we waren verkocht.

Goedkoper je reis boeken naar de Algarve

We bekeken de prijzen van de vluchten en hotels, maar dit kwam vrij duur uit, dus gingen we kijken of een pakketreis voordeliger zou zijn.
Voor pakketreizen ga ik altijd eerst een kijkje nemen bij Lavidatravel, een Nederlands online reisbureau met een heel vriendelijk team en correcte afhandeling van de reisdossiers. Deze keer dus ook weer en we vonden een reis via Tui Nederland. We verbleven 6 dagen in een appartement met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. We betaalden voor het verblijf, vluchten, transfer en ruimbagage inbegrepen slechts 980€.
Reizen vanop andere luchthavens kan een groot prijsverschil betekenen, wij boekten deze keer met een vertrek uit de luchthaven van Rotterdam en het was een aangename ervaring. Het is een vrij kleine luchthaven en alles verliep heel vlot, van het inchecken tot het instappen van het vliegtuig.

Waar verblijven in de Algarve?

Carro Mar Atlantico in Albufeira

Albufeira is het stadje waar we verbleven in Portugal. Het is gebouwd tegen een heuvel en van op het terras van ons appartement in het Cerro Mar Atlantico complex hadden we een geweldig uitzicht over de baai! Let wel op, je moet goed te been zijn om de wandeling naar beneden en terug naar boven te maken langs de trappen. Voor ons was het helemaal geen probleem en de jongens maakten er een sport van om als eerste beneden en daarna terug boven te zijn! 😄
Er zijn meerdere buitenzwembaden in het complex en een binnenzwembad, wat goed van pas kwam de eerste dagen toen het nog zo warm niet was. Op loopafstand waren enkele supermarkten.

Het dorp Albufeira

Albufeira bestaat uit een oud gedeelte met kleine straatjes, gezellige terrasjes, kleine winkeltjes en restaurantjes in een levendig centrum. Via een tunnel kom je uit bij het zandstrand. Als je nog wat verder uit het centrum weg gaat, vind je “de Strip”, de uitgaansstraat van de badplaats. Wij gingen er niet naartoe met de kinderen, maar passeerden er wel toen we terug naar ons appartement reden. Ga over de heuvel en je komt bij een nieuwer gedeelte met een jachthaven en kleurrijke appartementsblokken.

Een auto huren

We huurden online via Autoeurope een Fiat 500 voor 2 dagen en dit bij het kantoor van Guerin en betaalden hier 58€ voor. Een tip om het meeste uit je autohuur te halen: ga de auto pas ophalen om 14u, dan heb je de auto 2 avonden en kan je eens ergens buiten de stad van verblijf gaan eten!😉Toen we daar aankwamen zagen we een cabriootje voor de deur staan. Voor 5€ meer konden we die huren. De keuze was snel gemaakt en we hebben het ons niet beklaagd! 😁

De kust van de Algarve

Silves

We wilden met de wagen meteen naar het verste punt in Sagres rijden, maar maakten toch eerst nog een tussenstop in Silves, een klein stadje wat meer in het binnenland.
Silves was tijdens de Arabische bezetting de hoofdstad van de Algarve. Hieraan heeft de stad zijn herenhuizen en zijn rode kasteel te danken dat zeker de moeite waard is om te ontdekken.
Het kasteel van Silves wordt beschouwd als het mooiste islamitische militaire bouwwerk in Portugal en het is ook het grootste van de Algarve. De torens en de vestigingsmuren zijn gebouwd op de heuvel van de Serra de Monchique om het grondgebied beter te kunnen verdedigen. Tip: je kan er heel goedkoop een broodje eten en een verse fruitsap drinken! 😋

Sagres

De volgende stop was aan Ponta de Sagres, een waar surfersparadijs! We stopten op een hoge klif en keken hoe de surfers op hun surfplanken in het water lagen te wachten op de volgende golf.

Het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa

We reden nog een stukje verder naar de vuurtoren Cabo de São Vicente. Die is gebouwd op de restanten van een oude tempel en een klooster uit de zestiende eeuw. Hij markeert ook het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. De kliffen zijn er zo’n 75 meter hoog, wel imposant om er te staan!

Lagos

In het terugkeren stopten we bij Ponta da Piedade vlak bij Lagos, een bruisende kustplaats in de zomer en een rustig dorpje in de winter. We parkeerden de auto bij de vuurtoren en wandelden op de houten paden een stuk terug langs de kust.
De kans is groot dat je deze mooie plek wel al eens voorbij zien komen hebt in een reisgids of op social media. Dit stuk van de kustlijn wordt dan ook “het mooiste stukje van de Algarve” genoemd. Het bestaat uit een indrukwekkende verzameling van grotten en steile rotsen, allemaal uitgesleten door erosie en de tand des tijds. Het contrast van het blauwe zeewater en de okerkleurige kalksteen is geweldig mooi! 😍

Stranden die een bezoek waard zijn!

Praia do Vau

Dit is een geweldig mooi zandstrand met links en rechts van het strand kliffen en grotten.

Praia Do Carvoeiro

Dit vrij kleine strand ligt aan het visserdorpje Carvoeiro. Het zijn niet enkel de gekleurde vissersbootjes en de huisjes, maar vooral de kliffen rond Carvoeiro die deze plek speciaal maken.

Algar Seco

Net buiten het dorpje vind je Algar Seco, bestaande uit verschillende rotsmassa’s die door het water zijn gevormd. Via een 134 treden tellende trap kan je de bijhorende grotten bereiken. Wij vonden het alvast heel imposant om in dat “maanlandschap” rond te lopen!

Praia Da Marinha

Een strand dat je zeker niet mag missen bij het verkennen van de Algarve is Praia da Marinha. Het ligt in de buurt van Lagoa en is gekend voor de mooie uitzichten en de grot van Benagil. De afgelopen jaren is Praia da Marinha meerdere malen uitgeroepen tot één van de tien mooiste stranden in Europa en één van de honderd mooiste stranden in de wereld. Het strand wordt omgeven door steile rotsen en kliffen. Je kan het bereiken door een lange trap naar beneden te nemen, maar de kliffen waren voor ons het hoogtepunt hier!

Praia do Barranco das Belharucas

Het strand Praia do Barranco das Belharucas ligt in het uiterste oosten van het strand Praia da Falésia. Het heeft zijn naam gekregen omdat de ‘abelharuca’, een bepaalde vogel, er broedt. Het strand wordt door rotsen van Praia dos Olhos de Água gescheiden.

Praia dos Olhos de Água

De Olhos de Água zijn zoetwaterbronnen die tussen de rotsen van het strand ontspringen. Tijdens laagwater kan je ze te voet over steken en zie je het water naar boven borrelen in het zand.

Restaurants waar je lekker kan eten

Ol Bastard’s in Lagos

In Lagos gingen we een hapje eten in Ol Bastards. Het was lekker en gezellig! Meer moet dat niet zijn! 😉

Indian Taj in Albufeira

Als je graag eens lekker Indisch gaat eten, kan je dat in Indian Taj in het centrum van Albufeira.

A Lagosteira in Albufeira

Voor een heerlijke kreeft of visgerechten, moet je gewoon in A Lagosteira zijn. Het is wat aan de duurdere kant, maar enorm lekker! 😋

We hadden echt een geweldige week en de temperaturen liepen nog op tot 26° Celcius. De natuur is er prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken!!
Voor vragen, stuur me gerust een berichtje! 😊

Portugal is natuurlijk veel meer dan de Algarve alleen. Renee van Aapnootreis schreef een interessante reisgids met 2 uitgebreide reisroutes door Portugal.

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Reacties uitgeschakeld voor De Algarve bezoeken met tieners

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 46 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!