Een weekend De Haan ontdekken, op verkenning in de omgeving
Leuke tripjes in België,  Vlaanderen

Een weekend De Haan ontdekken, op verkenning in de omgeving

De Haan, wat hebben wij mooie herinneringen aan jou! Samen met Wenduine heeft De Haan voor zowel Kevin als mij een speciaal plekje in ons hart. We spendeerden er ettelijke zomers op vakantiekamp. Ik als kind en Kevin als monitor bij de “SVV”, de kinderkampen van de Socialistische mutualiteit in die tijd, jaja ik weet het, héél lang geleden! 🙈
Toen we erover nadachten om samen met onze boys eens een paar dagen naar de zee te trekken, was de keuze dan ook snel gemaakt. Wij gingen een weekend De Haan ontdekken.

Op het moment dat we naar de zee gingen vertrekken, was er net terug een lockdown afgekondigd. Restaurants en bars moesten dicht en dus ook die van het hotel, maar we beslisten toch te gaan. Met wat aanpassingen zouden we toch een fijne en veilige tijd kunnen beleven was ons idee, dus vertrokken we toch voor een weekend om De Haan en omgeving te verkennen!

Waar verblijven in De Haan?

We verbleven in het Ibis De Haan hotel, een hotel van de Accor groep, gelegen tussen De Haan en Wenduine. We hadden 2 geschakelde kamers met een tussendeur, best veel ruimte en wat privacy voor mama en papa. 😉 Onze hotelkamer toverden we om in een mini appartementje, we schoven het bureau wat opzij, zetten er 4 stoelen rond en creëerden zo een eethoekje. Wat we wensten voor het ontbijt, moesten we op voorhand aanduiden op een blad en dat konden we ‘s morgens ophalen aan het onthaal.

Voor ‘s avonds bestelden we een heerlijk diner bij Restaurant Sabor. Het hotel werkt samen met hen en het is zeker een aanrader!

Dag 1 van ons weekend De Haan ontdekken

Een wandeling naar Wenduine

De eerste dag maakten we een wandeling van aan het hotel naar Wenduine door de “Lekkerbek”, het bos dat De Haan en Wenduine met elkaar verbindt. We hadden een lunch meegenomen en picknickten in de “Zandpan”. Ook een plek met mooie herinneringen, want daar gingen veel spelnamiddagen door op kamp.

De dijk van Wenduine

Wenduine heeft een lange dijk die eindigt in de Rotonde, een grote open speelruimte aan de voet van de duinen, geliefd door skaters, rolschaatsers en kinderen met een step. Door een moderne muur ben je er beschermd tegen weer en wind en is het de ideale plek om van het zonnetje te genieten. Er worden vaak evenementen georganiseerd, buiten coronatijden natuurlijk! 😉

De spioenkop in Wenduine

Na de Rotonde gingen we naar de Spioenkop, een ander leuk ontdekkingspunt in Wenduine, beklim de trappen tot 31 meter hoogte en geniet van een fantastisch uitzicht. Een heel romantisch plekje trouwens, waar al menig huwelijksaanzoeken gedaan werden! ❤

Apéro in de kamer

Toen we terug bij het hotel kwamen, hadden we zo’n 24000 stappen gezet, tijd voor wat ontspanning dus. Normaal gezien blijft het zwembad van het hotel open en verwarmd tot half november. Wij hadden terug pech, want door de lockdown moest het zwembad ook dicht. We gingen dan maar voor lekker uitgebreid aperitieven en dineren in de kamer. We bestelden wat drankjes bij de bar en namen dat mee naar boven. Het 2e drankje ging in de ijskast voor later op de avond, goed geregeld toch?

Dag 2 van ons weekend De Haan ontdekken

Met de fiets naar Oostende

Na een heerlijke nacht en een lekker uitgebreid ontbijt trokken we op pad met de fiets naar Oostende, een rit van 13 km enkel. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en hadden we weinig wind en de zon op onze hoofden. Het hotel verhuurt fietsen aan 7€ per dag, reserveer ze op voorhand, want in het najaar zijn er niet zo veel beschikbaar.
We reden eerst naar Fort Napoleon, waar je een geweldig mooi uitzicht hebt over de omgeving.

De Oostelijke strekdam

Daarna gingen we naar de haven. Wij reden de vrij nieuwe (2013) Oostelijke strekdam op. Een goede tip als je veel volk wil vermijden, want de meeste mensen wandelen de Westelijke strekdam op vanaf het strand. Op het einde vind je de onbemande radartoren, die geeft ‘Vessel Traffic Services’ aan de vaartuigen om een veilige en vlotte scheepvaart mogelijk te maken. Wij waren vooral onder de indruk van de grote Haro blokken waar de dam uit werd gebouwd, zo’n 5100 stuks. Mocht je ze opeen stapelen zijn ze 26 keer de hoogte van de Eiffeltoren!!

De Thermen en het strand van Oostende

Daarna fietsten we naar de dijk van Oostende en de Thermen, veel te veel volk opeen gepakt naar onze zin, dus we gingen het strand op naar het kunstwerk “Altar”. Daarna vluchtten we weg uit het veel te drukke Oostende, terug met de fiets naar het hotel.

The Crystal Ship, streetart in Oostende

We zagen onderweg een aantal werken van The Crystal Ship, een kunstenfestival dat sinds 2016 Oostende heeft omgetoverd tot de grootste openlucht kunstengalerie van België. Aangezien we best gek zijn op streetart, gaan we zeker nog eens terug om één van de wandelingen te maken.

Avondwandeling in badstad De Haan

Nadat we de fietsen terug gebracht hadden, gingen we nog een avondwandeling maken in De Haan. Gekend voor zijn prachtige belle-époque huizen met rode daken, balkonnetjes, torentjes en gevels.

Dag 3 van ons weekend in De Haan

Strandwandeling in De Haan

De laatste dag van ons weekend De Haan ontdekken gingen we nog voor een heerlijke strandwandeling op het strand van De Haan, want zelfs al zijn onze jongens al 13 en 15, schelpjes zoeken en genieten van de zee is voor iedereen heerlijk! Maar we deden nog één fantastische ontdekking terwijl we door de duinen wandelden. We wisten dat er een tunnel is die het zeepreventorium verbindt met de duinen en toen we de deur openden, zagen we dat die prachtig versierd is met graffiti. Een samenwerking tussen de Chileense artiesten van het collectief Brigada Ramona Para en de jonge patiëntjes van de school.

We hadden een geweldig weekend op ontdekking in De Haan en gaan zeker nog een keertje terug naar Ibis De Haan om van het hotel en alle faciliteiten, ook het zwembad, te genieten!!

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😉

Reacties uitgeschakeld voor Een weekend De Haan ontdekken, op verkenning in de omgeving

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 45 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!