De mooiste plekken in Antwerpen
Leuke tripjes in België,  Vlaanderen

De mooiste plekken in Antwerpen

Een weekend Antwerpen… waar denk je dan automatisch aan? Shoppen op de Meir en de dierentuin, juist?
Wij wilden Antwerpen wel eens beter en op een andere manier leren kennen en gingen op onderzoek uit naar wat je nu echt moet doen en de mooiste plekken.

Waar verblijven in Antwerpen?

Iets waar we veel belang aan hechten als we een paar dagen weg gaan met de jongens is een goede nachtrust en een lekker ontbijt. En de mogelijkheid om samen in één ruimte te verblijven. Nu Guss 16 geworden is, is dat niet meer zo evident, maar toch willen we niet in 2 volledig onafhankelijke kamers slapen. We kiezen dus voor een studio, appartement of 2 geschakelde kamers met een tussendeur. Deze vonden we in het Premier Suites Plus Antwerpen.
We verbleven in een Penthouse appartment, een grote kamer met een kingsize bed, een slaapbank voor 2 personen, volledig uitgeruste keuken en een terrasje. Alles is er aanwezig om er een aangenaam lang of kort verblijf te hebben met oudere en jongere kids. Het hotel ligt op wandelafstand van het Centraal station en de zoo en je kan er zelfs fietsen huren, wat wij ook een dag deden. 😉

Hoe naar Antwerpen gaan?

We namen deze keer de trein naar Antwerpen, we hadden nog de gratis coronatickets van de NMBS, dus waarom zouden we ze niet gebruiken? Antwerpen is een grote stad en aangezien we toch niet ver uit het centrum wilden gaan, was dit een perfecte keuze. Anders hadden we onze auto ook kunnen parkeren in de Diamantparking met een korting van 5€ via het hotel, waardoor je voor 13,50€ per dag parkeert, maar nu moesten we er ons geen zorgen in maken. We reden met de fiets naar het station Dampoort in Gent en vertrokken van daar met de trein op weekend. Het station van Antwerpen Centraal is een echt pareltje en werd al meermaals verkozen tot één van de mooiste stations ter wereld. Het bestaat uit een stalen perronoverkapping en een stenen stationsgebouw in eclectische stijl. De maker liet zich onder meer inspireren door het Pantheon in Rome en dat is er aan te zien. Ik geraak er niet op uitgekeken, zoveel hoekjes en kantjes met zoveel detail, echt prachtig!😍

De Meir in Antwerpen

Het eerste wat je moet doen in Antwerpen is natuurlijk eens op en af de Meir wandelen. Niet om te gaan winkelen, maar om alle mooie gebouwen te bewonderen. Want boven die moderne winkeletalages prijken prachtige 19e eeuwse eclectische gevels. Dus kijk omhoog als je daar bent, je zal het je niet berouwen!

Voetschrapers

Na de Meir gingen we op zoek naar kleine kunstwerkjes in voetschrapers. Vele oude huizen uit de 18de en 19de eeuw hebben een voetschraper waar mensen vroeger hun modderige schoenen aan afveegden toen de straten nog niet verhard waren. Tegenwoordig zijn dit veelal vergeten nisjes vol spinnenwebben waar niemand nog op let. Maar nu niet meer. Kunstenares Elke Lemmen richt voetschrapers in en ze hebben elk hun eigen verhaal, aangepast aan de bewoners van het huis waar ze te vinden zijn. Op de site Streetartantwerp.com vind je alle werkjes terug. Je kan een hele wandeling maken door de straten van Antwerpen, echt een aanrader om te doen!

Het MAS: Museum Aan de Stroom

Na de incheck in het hotel, konden we op pad met de fietsen die we er huurden. Elke fiets heeft een eigen slot en eerlijk, ze reden heel vlot en zaten comfortabel! We reden naar het MAS, het Museum Aan de Stroom. Ons initiële doel was de wandelboulevard en het panorama op de 10e verdieping, maar door het slechte weer konden we niet tot op het dak. Jammer, maar gelukkig krijg je vanop de andere verdiepingen van het gebouw ook al een mooi zicht over de stad! Het MAS geeft je doorheen hun verschillende collecties een beeld over de rijke geschiedenis van de stad, de stroom, de haven en de wereld. Zeker een aanrader om te bezoeken!

Nieuw havengebouw van Zaha Hadid

Eens terug buiten het MAS zochten we enkele geocaches voor Lewis en reden we naar het nieuwe havengebouw, ontworpen door de Brits-Irakese architecte Zaha Hadid. Hier werd bovenop de voormalige brandweerkazerne in haven Kattendijk een nieuwe contructie gebouwd die doet denken aan een diamant en de boeg van een boot, beiden synoniem voor Antwerpen. Het is immers een wereldhaven en ze staat gekend voor haar diamantnijverheid. Een heel speciaal duo, ik zou zeggen: ga een kijkje nemen, het is zeker de moeite waard!

Het Steen

Van aan het Steen kan je een gratis overzet nemen naar Linkeroever. Je zit er amper 5 minuutjes op, maar het is een belevenis op zich, dus gewoon doen! Het geeft toch wat extra avontuur aan je tripje! 😉 Eens je aan de overkant bent, rijd je in 10 minuutjes naar het strand van Sint Anneke, waar je een geweldig uitzicht krijgt op de skyline van de stad!

De voetgangerstunnel tussen Linkeroever en Rechteroever

We keerden door de voetgangerstunnel terug naar het centrum. Jammer genoeg was de lift gesloten door de corona maatregelen, dus we moesten met de fietsen op de antieken houten roltrappen naar beneden en terug naar boven. Ik kon alleen maar denken aan de schaamte om met fiets en al van de roltrap naar beneden te denderen, maar ik hield mezelf en de fiets gelukkig recht tot het einde! 😂

Vlaaikensgang, een geheim steegje in Antwerpen

Na een heerlijke nacht en een zalig ontbijt trokken we terug de stad in. We zochten de Vlaaikensgang, een klein steegje in het midden van de drukke stad waar de tijd precies stil bleef staan in de 16e eeuw. Vroeger was er een vlaaien- en wafelhuis gevestigd en woonden er de armsten van de stad. Nu vind je er enkele antiekwinkels en kunstgalerijen en ook twee restaurants.

Het Begijnhof

Daarna gingen we richting het begijnhof. Hoe heerlijk om er rond te lopen in deze oase van rust temidden van een toch heel drukke stad!

De zoo van Antwerpen

Onze laatste afspraak hadden we met de dieren van de Zoo Antwerpen. De binnenverblijven zijn jammer genoeg nog gesloten wegens de corona maatregelen, maar we hadden een leuke tijd en zagen toch heel wat dieren ondanks de koude. Vergeet niet om een tijdsslot te reserveren, zodat je zeker binnen kan!

Na ons bezoek aan de zoo was het jammer genoeg al tijd om terug naar huis te gaan. Maar één ding is zeker! We gaan nog een keertje terug en verblijven dan opnieuw in het Premier Suites Plus Antwerp. Hopelijk is dan de bar met terras en het restaurant terug open en kunnen we ons ontbijt buiten nemen!

Heb je nog een vraag over onze trip of het hotel, stuur ons gerust een berichtje en mocht je ook naar Antwerpen gaan, veel plezier!😊

Benieuwd naar meer van onze reizen? Volg ons dan zeker op onze Instagram @cakesreisjes ! 😊

Reacties uitgeschakeld voor De mooiste plekken in Antwerpen

Hallo, ik ben Caroline, een kleuterjuf van 46 jaar en gebeten door de reismicrobe. We proberen zo veel mogelijk nieuwe plekken te gaan verkennen en gaan daarbij steeds op zoek naar de niet toeristische pareltjes. We gaan graag wat off the beaten path en delen onze ontdekkingen hier graag met jullie!